top of page

Corona-generalen Søren Brostrøm. Stoneface eller glimt i øjet😉

Ingen havde i deres vildeste fantasi forestillet sig hvad en fortærret flagermus i Kina ville komme til at betyde for verdenshistorien.

Søren Brostrøm havde næppe heller forestillet sig, at han d. 06.03.2020 skulle træde på talerstolen i Statsministeriet og sammen med blandt andre Statsministeren og Rigspolitichefen meddele alle danskere, at den meget smitsomme virus Covid-19 nu også var kommet til Danmark, og at vi derfor måtte ændre radikalt på vores adfærd.

Historien om Corona vil jeg ikke trætte jer med, den er både lang, sej og ikke særlig opmuntrende.

Opmuntrende var derimod mit besøg hos Sundhedsstyrelsen på Islands Brygge i København d. 19. maj 2020. Et besøg der skulle resultere i en portrætserie af direktøren for sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, til magasinet Aarhus Panorama, som journalist Sara Nora Koust og jeg var sendt på opgave for.


Selvom Søren på dette tidspunkt arbejdede i døgndrift og havde en kalender spækket med pressemøder og andre presserende opgaver, så tog han sig tid til at være tilstede i de 75 minutter vi havde fået lov til at lægge beslag på ham.

Et forsideportræt som dette kræver ca. 7 forskellige gode og varierende billeder. Et bærende foto som bruges på forsiden, og 6 andre billeder som understøtter den 8 sider lange artikel inde i bladet.75 minutter lyder måske af ganske meget, men tager man det faktum ind, at der på denne tid skal laves et fyldestgørende interview og skydes 7 forskellige billeder, så gælder det om lynhurtigt at få fundet de bedste locations i huset, og på rekordtid nå at få connected med hovedpersonen, i dette tilfælde Søren Brostrøm.

I samarbejde med chefredaktør Alexander Loft Birkemose fra Aarhus Panorama, havde jeg brainstormet på ideer, som var realistiske at lave på given location, og indenfor tidsrammen.

Med mig i fototasken lå en nyindkøbt tommestok, som jeg håbede at Søren ville sige ja til at bruge på et enkelt billede. På dette tidspunkt i pandemien, var restriktionerne, at alle skulle holde 2 meters afstand, hvilket tommestokken skulle være med til at symbolisere.

Indrømmer at jeg havde gjort mig mange tanker om den tommestok. Hvordan kunne jeg aflevere den til Søren uden bakterier på ?

Ville han synes at ideen var sjov eller helt til hest ?

Som i kan se på nedenstående billedserie, så var Søren med på ideen, og bød også selv ind med sjove måder at bruge tommestokken på.

“Manden bag årets største beslutninger”

Med teksten “Manden bag årets største beslutninger”, var det dog nødvendigt at finde en grimasse der kunne passe til det bærende forsideportræt.


I min research af Sørens mange forskellige pressebilleder, var det tydeligt at han mestrede det alvorlige look. Puttet i en “alvorlig” kasse måske, men i hvert fald i stand til at se ud, som om bekymringer presser sig på bag den rynkede pande.

På tagterrassen ud for Sundhedsministeriets lokaler, var der flere muligheder for spændende baggrunde. Jeg havde håbet at finde et vindue som kunne bruges til at skyde igennem, med de spejlinger og effekter det kunne frembringe, og sørme om jeg ikke var heldig!


Tiden var fløjet afsted, og nu var det Saras tur til at få lavet interview.

Jeg pakkede glad og tilfreds tommestokken i tasken, for nu ventede den vigtige del, nemlig at få sorteret og udvalgt de helt rigtige billeder.Måske har du fået lyst til at læse den spændende artikel om Risskov drengen, der mistede sin far som 11 årig, og få år efter flyttede til Alabama i USA med sin mor. Om hans spændende karriere-vej, der både indeholdt gynækologi og obstetrik, og titler som overlæge, chef og direktør.

Magasinet finder du her11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page