top of page

JUST FACE IT, en serie grafiske portrætter med kant!
Jeg har vildt meget lyst til at lege for tiden. Prøve nye ting af, eksperimentere med forskellige udtryk, lege med maling, grafik og fotooverførsler.

Eneste krav jeg stiller for mig selv er, at hovedelementerne skal være fotografier.


Jeg har derfor været på nogle forskellige kurser, hvor jeg bliver ført gennem processerne, og får stillet de nødvendige redskaber til rådighed. På et weekendkursus hos Ann-Kerstina Nielsen fra GALLERI NO 44 i Svendborg, hvor jeg deltog sammen med 4 andre kreative kvinder, havde jeg forberedt en ide hjemmefra.

Jeg ville lave en serie portrætter ud fra teknikkerne Laser lito (som betyder fotooverførsel) Collografi (som betyder paptryk) og Chine Collé (som er isætning af andet papir) og havde været i mit arkiv efter interessante portrætter og grafiske elementer fra forskellige spændendende locations.

Specielt motiver fra Casa Batllò, også kendt som Gaudís hus, og Sagrada Família i Barcelona egnede sig godt til projektet. Finurlige vinduer, vindeltrapper, lysekroner og andet, blev forvandlet til grafiske elementer.


Tiden fløj afsted, og mens den tunge valse rullede afsted hen over de mange lag af maling og motiver, fik jeg tryllet den serie frem som jeg havde set for mig inden vi gik i gang.

En tømt karton med mornaysauce blev til rammen på alle billederne🤣

Hjemme i Aarhus blev billederne lagt i pres, og efter nogle dage kunne jeg gå videre med de sidste detaljer, nemlig at tilføre små farverige dråber, fingeraftryk og lign. på billederne.

Endelig var billederne færdige, og kunne komme i en dertil udvalgt sølvramme med passepartout og glas.

DET skulle fejres, så en minifernisering blev afholdt på mit studie, selvfølgelig med et godt glas bobler til 🥂 Ferniseringsbillederne er taget af fotograf Jesper Voldgaard som jeg deler studie med📸


Og her er de så, 6 ud af 7 portrætter, som jeg håber du kan se noget spændende i.

Jeg har stornydt processen, og glæder mig til at se hvor billederne får deres nye hjem.

Du finder hele serien her

Er du selv nysgerrig efter at lære mere om disse teknikkerne, kan du kontakte Ann-Kerstina via hendes instagram Instagram Annkerstina_printmaker.


Tusinde tak fordi du læste med 🙏


8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page