top of page

Nat på stranden ved den forliste fiskekutter Neptun.

På stranden ved Helgenæs ligger en forladt fiskekutter. Båden hedder Neptun og er fra 1940. Nede i lastrummet flyder redningsveste rundt blandt flamingo-stykker og vidner om et sørgeligt forlis.Da den unge kaptajn Magnus Sloth sommeren 2019 fik opfyldt sin drøm om at eje den gamle charmerende fiskekutter, havde han ikke forestillet sig hvilket mareridt denne drømmeinvestering skulle ende med.

En mørk nat på turen hjem til Ålborg slår bådens strømsystemer fra, og nødgeneratoren virker heller ikke.

Da båden tager en masse vand ind, og pumperne ikke kan køre, går det galt. Båden er ved at synke med sin besætning ombord.

Heldigvis kommer en redningsbåd dem til undsætning, og alle bliver reddet i land.

Båden er der dog ikke penge til at fjerne, da det er en meget dyr manøvre, og skylden for forliset ikke er bevist, så indtil videre er det stadig muligt at opleve den ødelagte men fotogene spøgelsesbåd.


Historier som denne tiltrækker min nysgerrighed, og jeg var derfor draget på eventyr til Esby strand sammen med min kæreste Peder, en weekend i august 2020.

Da vi begge elsker at være i naturen, var denne solrige weekend som skabt til udflugt. På taget havde vi fastspændt tag-teltet, og med bagagerummet fuld af forplejning, dyner, og selvfølgelig mit udstyr, var der lagt op til en oplevelsesrig tur. Solnedgang, stjerneklar himmel og fuldmåne var altsammen bestilt ⭐️🌕Det nyanskaffede tagtelt er et genialt “sneglehus”🐌.

Da det slåes op på taget af bilen, er man væk fra jordens kulde og fugt, vilde dyr 🦓🐘🐾 (pånær måske den her🦒), og nysgerrige hanhunde der letter ben 🐕‍🦺. Som ekstra bonus ligger man super godt på den indbyggede madras, og har et fantastisk udsyn.

Det at kunne sove i naturen er en gave, specielt når man ikke vil gå glip af hverken solnedgang eller solopgang.

Et guddommeligt lys ramte kutteren ved solnedgang, og blev naturligvis foreviget.


Efter en romantisk aften med lys i flagermuslampen, mad på grill, og et koldt glas vin, blev teltet klappet ud, og dynerne fundet frem. Fuldmånen og et hav af stjerner oplyste landskabet ekstra tydeligt herude på landet, hvor byens lys ikke forstyrrer.


Det ville være løgn at sige, at det blev til en god nattesøvn🥱 Jeg havde for første gang en lånt drone med på tur, og var så opsat på at få den op, at jeg næsten ikke fik sovet. Da det første glimt af dagslyset tittede frem, stod jeg klar på stranden, spændt som en skolepige på første skoledag.

Der er meget teknik der skal læres, når man starter ud med at flyve drone. Specielt når man som jeg, kommer fra en generation, hvor gaming var et helt ukendt begreb. Helt anderledes naturligt falder det for mine unger når de får en controller stukket i hånden, hvorimod jeg virkelig skal tænke over alle bevægelserne.

Venstre joystick styrer højre, venstre, frem og tilbage, højre joystick op og ned…eller var det nu omvendt ?🤪Det var mega fedt at flyve ud til båden, undersøge den fra havsiden, suse op og se solen stå op ud over havet. Adrenalinen pumpede rundt i min krop. Kunne jeg styre dronen sikkert hjem igen ?

Heldigvis er der jo en “GO HOME” knap på sådan en drone, så den benyttede jeg mig af den her tidlige nybegynder-morgen, med fare for at kappe de høje træer, eller ryge ind i stålkablerne på båden 🥸 Alt lykkedes dog til UG og dronen landede perfekt på mit tæppe.

Jeg har siden hen trænet mange timers flyvning, og altid med manuel landing, og er vist blevet en kontrolfreak når det kommer dertil 😅

Med fine billeder i “kassen”, var det nu tid til at snuppe en dukkert og en kop kaffe inden turen atter gik mod Aarhus, tanket op af solens stråler, eventyr og kvalitetstid ☀️🌟💦Har du fået lyst til at se flere billeder af Neptun i både solnedgang og solopgang, kan du klikke på min webshop her

Tak fordi du læste med 👁🙏

24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page