top of page

Det blottede ansigt

Nedrivning af historisk bygning afslørede spændende vægmaleri

Jomsborg var en etageejendom opført ved havnefronten i 1910 og udført i nationalromantisk stil efter tegninger af arkitekt Thorkel Møller.

Byggeriet af Jomsborg blev påbegyndt i 1909 da brødrene Bertel Marius Severinsen og Anders Christian Severinsen havde købt og efterfølgende skaffet sig af med nogle rømmer af ældre bygninger på stedet. I stedet havde de til hensigt at opføre en moderne etageejendom 💒

Vi skruer tiden frem til 2016, hvor en plan omkring fornyelse af området kommer i spil. En sag der bringer følelserne i kog hos mange, da det kommer frem at man ønsker at rive bygningen ned for at opføre… -en moderne etageejendom 🏢 😉

Den videre polimik og politik vil jeg ikke gå nærmere ind i. Min historie omkring Jomsborg starter d. 10. maj 21, hvor jeg får en tip om at noget særligt er dukket op under nedrivningen af bygningen.

Det lykkedes mig i sidste minut at fange motivet her, og derefter finde frem til Bogdan Scutaru som er kunstneren bag det blottede pigeansigt.

Bogdan er en rumænsk streetart kunstner bosiddende i Horsens, som primært arbejder med at male vægmalerier på en realistisk måde med fantasielementer.

Ansigtet malede han i 2019 på bestilling af et ungt par der flyttede ind i den gamle højloftede lejlighed, vel vidende at det var på lånt tid, da nedrivningsplanerne allerde her var fremlagt.

Du kan se maleriet i rummet inden nedrivning og mere af Bogdans kunst her

Bogdan forsøgte at fange den følelse han fik når han befandt sig i lejligheden og matchede den kromatisk med møblerne.

At billedet pludselig stod blottet og synligt for en kort stund, ser Bogdan som noget fint. At det nu er revet ned og borte, er også naturligt i hans verden, hvor man konstant bevæger sig fra det ene projekt til det andet.

Bogdan udtaler “I think it was meant to be that way, and in a sense it was like something hidden waiting to be discovered.”

Fotografiet af Jomsborg med det blottede ansigt umiddelbart før det falder, finder du her

Tak fordi du læste med 🙏

#Fotokunstplakat #Jomsborg #Artbyvembyephoto #Plakatmedfotokunst #Jomsborgbygning #Fotokunst #BogdanScutaru #Streetartkunst #historiskebygninger #Indretning

11 visninger0 kommentarer
bottom of page