top of page

Pachamama, et kunstnerisk samarbejde med naturen som rekvisit🌍

To kunstneriske sjæle mødes med en ting til fælles, nemlig en facination af naturen som inspirationskilde.

I dec 2021 var jeg en tur forbi julemarkedet i Ridehuset i Aarhus, med det formål, at jeg ville hilse på en nyere facebook ven, som havde stand på markedet. Jeg havde i nogle måneder fulgt smykkekunstneren Alex Rivera Narvaez, og syntes han kunne noget helt særligt med sine håndlavede smykker, de fleste lavet ud fra macrame teknikken, og med smukke naturmaterialer, udvalgte sten og krystaller. Jeg faldt pladask for 3 fine smykker, det ene var lavet som en vissen bregne, som jeg måtte eje. Havde få dage forinden samlet visne bregner i skoven med det for øje, at de skulle bruges til et fotokunstprojekt.Jeg var egentlig ikke kommet herind for at købe smykker… I min kreative hjerne var processen allerede i gang. Jeg så billeder af ansigter, smykker og rekvisitter fra naturen, og i dette møde med Alex, gik tingene pludselig op i en højere enhed. Min intuition er stærk, og havde ført mig hertil. Nu skulle jeg bruge den gave til noget godt.

Alex syntes det lød spændende med mine ideer, men da han er et meget spirituelt væsen, betyder energien omkring mennesker rigtig meget for ham, så vi mødtes på mit studie, og mærkede begge efter…

Det føltes rigtigt, og vi var på bølgelængde, omend vi kommer fra meget forskellige kulturer og baggrunde. Alex stammer fra en shamanistisk familiie i Peru, og har rejst verden rundt på sin spirituelle vej siden han var 15.

Jeg stammer fra en lille landsby på Fyn, har aldrig rejst mere end hvad længden af min sommerferie kunne tillade, og blev først rigtig klar over hvad den spirituelle verden kan, da jeg blev voksen.


Og dog, så var der alligevel en fælles forståelse for det at være menneske, spirituel og kunstner. Vi besluttede at lave projektet “Pachamama, håndlavede smykker” , og gik i gang med at planlægge.

Navnet Pachamama betyder Moder jord på Quechua, som er et sydamerikanske sprog i andesregionen. Sproget har oprindelse hos Inkaerne. Med det som udgangspunkt, skulle vores forskellige temaer dreje sig om naturen, skoven, havet, junglen, energien, dyrenes kraft, friheden og det oprindelige.En våd og kold eftermiddag mødtes vi hjemme hos Alex, hvor ideerne for alvor tog form. Bunker med forskellige smykke-temaer blev lagt op på gulvet, og blev derefter krydret med hvad vi hver især havde af passende rekvisitter. Jeg har et stort lager af træ, planter, rødder, og spændende baggrunde, og Alex råder over en fin samling af eksotiske dyr, krystaller, og sågar tøj som modellerne kunne bruge.
Så langt så godt. Med et fælles ønske om at finde naturlige ansigter, blev en efterlysning sat i gang på SoMe, og i løbet af en uge havde vi mere end 50 beskeder fra skønne kvinder der gerne ville hjælpe med projektet.


Efter en proces med at printe, klippe ud og flytte ansigter rundt, faldt valget på 8 skønne kvinder. Datoen for shootet var sat, så nu kunne vi bare krydse fingre for at alle kunne den dag.
Og endelig, en lørdag i februar 22, kunne vi føre ideerne ud i praksis. En enkelt sygemelding dukkede op på dagen, ellers var hele holdet samlet.

De to dygtige makeupartister Camilla Damgaard fra Creative looks i Silkeborg, og Tinna Rohde Hildebrand Buch fra Buch Studio i Risskov, blev præsenteret for smykker, bælter og regi, og så gik de ellers i gang med at finde på hvordan tingene kunne bruges på kreative og utraditionelle måder. Bælter blev til pandebånd, øreringe blev til pandesmykker og påfulgefjer blev til hovedpynt. Et tungt gevir blev ved hjælp af ekstra hestehårs-extensions monteret, mens friskhentet tang blev til en helt ny trend inden for hårmode.

En hektisk, sjov og vild dag nåede til enden, og alle de ønskede optagelser samt en behind the scenes video som du kan se her, kom på plads.

Nu er billederne udvalgt, og har været en tur gennem digital redigering.

I løbet af de næste måneder vil de blive printet ud, formentlig på lærred, og vil derefter blive tilført et strøg maling. Det bliver spændende at se det helt færdige resultat, men her ser du den samlede serie, som den fremstår nu.

Jeg giver selvfølgelig lyd når billedere er klar til salg eller udstilling.


Tak fordi du læste med 🙏

39 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page