top of page

Stemningsfulde luftfotos skaber A SENSE OF AARHUS i Aarhus Airport A/S ✈️

Opdateret: 8. nov. 2022
Endelig kan jeg dele en spændende nyhed med jer, som jeg har puslet med længe!

Jeg har nemlig gået gennem security i Aarhus Airport A/S en del gange den sidste tid.

Ikke for at gå ombord på en flyver, men for at mødes med Mathias som er teknisk chef i lufthavnen, og indretningsarkitekt Mette fra AM/PM Designstudio i Randers.
Opgaven bestod i at finde nogle flotte Aarhus motiver i de helt rigtige størrelser til udvalgte vægge i den nyistandsatte lufthavn.

En opgave som umiddelbart lå lige til højrebenet, da jeg jo efterhånden har samlet et flot arkiv af Aarhusmotiver.

Og dog... Efter et spændende møde i lufthavnen, blev det klart, at der skulle fotograferes helt nye motiver, som kunne beskæres i nogle anderledes formater og som kunne blæses op i nogle kæmpe forstørrelser.


Det er godt at have sine kontakter i orden, så jeg ringede strakt til min gode kollega Søren Kjær, som har Aarhus luftfoto, og spurgte om han gav en omgang 🤣


Således blev det, og ganske få dage efter lettede vi fra Sørens baghave i hans lille flyvemaskine, hvor der til glæde for fotografen, var pillet en dør af, så der var frit udsyn til alle motiverne.

Indrømmer at glæden var blandet med en god portion adrenalin... Det føltes ganske vildt at sidde der hen over det åbne hav, kun fastspændt med en sikkerhedssele, mens jeg lænede mig ud for at fange det smukke morgenlys der forkælede os denne morgen.


Om halsen havde jeg mit gode kamera, en Fujiifilm GFX 100, som er et lækkert mellemformat kamera med indbygget billedstabilisering, hvilket er ret praktisk på sådan en type opgave som denne. Med sine 100 mio pixels er der samtidig en god opløsning at arbejde videre med.

Det fantastiske ved at bevæge sig i fugleflugtslinie er, at man ganske hastigt kommer fra et punkt til et andet. Efter 1,5 times flyvning var jeg mør af kulde og flyets små ryk når vinden legede med det, men da havde vi faktisk også været omkring Momu, den uendelige bro, Tivoli friheden, Stadion, midtbyen, Aarhus Ø, Risskov, Egå, Skæring, Kalø slotsruin og helt ud til lufthavnen. 1700 skud blev det til i denne omgang.

En flyvemaskine må flyve 300-400 m over havoverfladen, hvilket giver nogle fine motiver, hvis man ellers er kvik på aftrækkeren, - man er nemlig ret hurtigt forbi sit motiv.

En drone må flyve 120 m over havoverfladen, og kan gå tæt på motivet i nogle spændende vinkler, og kredse omkring stedet til kompositionen sidder lige i skabet.

Jeg vurderede at der skulle være et mix af disse to typer billeder, da begge løsninger kan noget forskelligt.

Med min DJI Mavic 2 pro drone, kunne jeg muligvis godt have løst opgaven. Men da min gode kollega Tina Sørensen lige havde fået den nyeste DJI Mavic 3 og tilbød at jeg måtte prøve den af, sagde jeg mange tak. Stor forbedring på kvaliteten måtte jeg erkende.


Næste step var at få udvalgt de 5 bedste motiver, som skulle blæses op i 4 x 2 meter.

Det rigtige printsted skulle også findes, inden vi kunne komme videre i processen.

Hos Idèskilte i Horsens har de masser af erfaring med at arbejde med store formater. Desuden er de faste leverandører af skilte til lufthavnen, så ordren landede her.

Det var en meget spændt Birthe der dukkede op til printstart, for at godkende de store print. Det mærkedes dog hurtigt, at opgaven var i trygge hænder, så da jeg erfarede at det ville tage en time at printe hvert billede, kørte jeg glad og tryg hjem til Aarhus. Se hvad Idèskilte kan hjælpe dig med her
Lang histore kort, så hænger billederne nu på deres pladser, og skaber stemning og liv på de hvide vægge, -som et krydderi til den stilfulde indretning.


”Vi har udvalgt de fine billeder fra Birthe, for at give vores gæster en smag af Aarhus imens de sidder i lufthavnen og venter på at rejse ud i verden. De flotte motiver er nøje udvalgt for at fremhæve Aarhus by og bringe følelsen af byen til Aarhus Airport.” udtaler Simon Bjørn som er head of Marketing i Aarhus Airport A/S.


Som Aarhus Airport A/S skriver på deres LinkedIn profil: "A SENSE OF AARHUS er rykket ind i lufthavnen i sikker visuel stil."

Taknemmelig for at få lov til at løse lige præcis denne opgave🙏

Er du nysgerrig efter at se hvilke rejsemål lufthavnen kan tilbyde, finder du deres hjemmeside her


Ferniseringen må i tænke jer til, da det jo kræver et boardingpas at bevæge sig ind til billederne… Men tag et ekstra kig næste gang du har booket fly fra Aarhus. Der er SÅ mange fine detaljer at kigge på, hvis man dvæler en stund ved hvert billede. Aarhus har så meget at byde på, og nu også en super flot og tjekket lufthavn!
For at se flere luftbilleder fra min side, klik her


Tusinde tak fordi du læste med 🙏


111 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page